ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

11. 03.

Átszervezik az átszervezést az egészségügyben
Bár már tavaly decemberben elrendelték a Péterfy utcai kórház és az egykori országos baleseti központ szétválasztását, eddig egy kapavágás sem történt. Az érintetteket is meglepve, most arról szól a verdikt, hogy a folyamatot februárig be kell fejezni. A Népszava értesülései szerint az érintetteket is meglepte, hogy a szerda reggeli Magyar Közlöny szerint megkezdik a Péterfy utcai kórház és az egykori országos baleseti központ szétválasztását. A december elsején indult folyamatot február elsejéig be is kell fejeznie a kórházi menedzsmentnek. Onnantól kezdve az egyikük Péterfy Kórház-Rendelőintézet néven általános városi kórházként működik a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet irányítása alatt, a másikat a Manninger Jenő Baleseti Központot – amely a traumatológia területén országos intézeti feladatokat is ellát – a Honvédkórház fogja centrumként irányítani. A baleseti intézet munkatársai is szerda reggel szereztek tudomást a változásról. A hír számukra is megütközést keltet, mert ugyan egy tavaly decemberi kormányhatározat elrendelte a szétválasztást, de az elmúlt egy évben „egy kapavágás" sem történt.

Forrás: Népszava

 

Népszava: Lejárhatott a szerződés, csak a legsürgősebb operációkat tartják meg a Péterfy utcai kórház traumatológiáján

https://hvg.hu/itthon/20211202_Nepszava_operaciok_Peterfy_utcai_korhaz_traumatologia

 

Itt az első lépés a magyar és a lengyel kormány ellen

Nem áll ellentétben az Európai Unió jogrendjével, hogy jogállamisági feltételek teljesítéséhez kössék a tagországoknak járó támogatások kifizetését – derül ki abból a főtanácsnoki indítványból, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra az Európai Unió Bíróságán.

https://index.hu/kulfold/2021/12/02/jogallamisag-magyarorszag-lengyelorszag-europai-birosag-fotanacsnoki-inditvany/

 

Összefogtak a fideszes és az ellenzéki polgármesterek
...egyhangúan fordul a kormányhoz valamennyi vidéki nagyvárosi polgármester, és kéri azt, hogy ezeket a kieső bevételeket támogatásokkal pótolja a magyar kormány a helyi önkormányzatoknak" - jelentette be Csőzik László. A polgármester szerint így van remény arra, hogy kapnak kompenzációt.
http://www.atv.hu/belfold/20211202-osszefogtak-a-fideszes-es-az-ellenzeki-polgarmesterek

 

Nagyobb lehet a nyugdíjemelés év elején

https://24.hu/fn/gazdasag/2021/12/02/nyugdij-nyugdijas-nagyobb-lehet-a-nyugdijemeles-ev-elejen/

 

Óriási csoki-razziát tartottak Magyarországon: ezt érdemes tudni a mikulás-figurákról idén

"Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem" - jelentette be Schanda Tamás.

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20211202/oriasi-csoki-razziat-tartottak-magyarorszagon-ezt-erdemes-tudni-a-mikulas-figurakrol-iden-1119881


Csak a lakók parkolhatnak majd Erzsébetváros egyes részein estétől reggelig

Január 1-től Belső-Erzsébetvárosban a parkolóhelyek egyharmadán kizárólag a lakók autói várakozhatnak majd este hat és reggel hét óra között

https://24.hu/belfold/2021/12/02/erzsebetvaros-lakossagi-parkolas/

 

 

Rekordszinten van a 15 év alatti koronavírus-fertőzöttek száma

Két hét alatt megháromszorozódott, és rekordszinten van a 15 év alatti koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – derül ki az

Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adataiból. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint is sokkal több gyerek kerül kórházba.
https://privatbankar.hu/cikkek/kozerdeku/rekordszinten-van-a-15-ev-alatti-koronavirus-fertozottek-szama.html

 

Az egyik vakcinából már kétszer többet passzoltunk el külföldre, mint amennyit itthon beadtak

https://g7.hu/adat/20211130/az-egyik-vakcinabol-mar-ketszer-tobbet-passzoltunk-el-kulfoldre-mint-amennyit-itthon-beadtak/


Megvan, miért alakulhatnak ki vérrögök az AstraZeneca oltás után

Egy korábbi felvetést erősített meg az új tanulmány. Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina egyik nagyon ritka mellékhatása a vérrögképződés.
Kutatók most úgy gondolják, megtalálták a nem kívánt tünet kiváltó okát – írja a BBC.
https://168.hu/kulfold/astrazeneca-verrogkepzodes-adenovirus-negyes-feherje-220430

 

Rusvai: valójában ezek a tünetei az omikronnak
A virológus azt is elmondta, Európában jelenleg nincs statisztikailag értékelhető adat.
Rusvai szerint hamis képünk lehet a vírusvariánsról, ugyanis Dél-Afrikában inkább a fiatal, kevésbé érzékeny népesség fertőződött meg - írja a Ripost.
http://www.atv.hu/belfold/20211202-rusvai-valojaban-ezek-a-tunetei-az-omikronnak