ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

06. 18.

Megmozdulásra készül az egészségügy, forrong a közszféra

Egyre nő az elégedetlenség az ágazatban, egy felmérés szerint kórházanként tucatnyian is otthagyhatják a betegágyak melletti munkát. A feladat túl sok, a fizetés túl kevés. Már nem hinni akarnak, hogy végre kapni - jelentette ki a közszféra munkavállalóit képviselő nyolc szakszervezeti vezető egyike a Karmelita kolostor előtt tartott csütörtöki közös sajtótájékoztatón.

Forrás: Népszava

Szakszervezetek kérik a kormányt, hogy hagyjon fel az önkormányzatok forráselvonásával, mert az végül a dolgozókon csattan

Nyolc szakszervezeti tisztségviselő tartott sajtótájékoztatót Orbán Viktor irodája, a Karmelita kolostor előtt, hogy felhívják a figyelmet a valóban bérből és fizetésből élő, költségvetési szektor dolgozóinak problémáira.

https://merce.hu/2021/06/17/szakszervezetek-kerik-a-kormanyt-hogy-hagyjon-fel-az-onkormanyzatok-forraselvonasaval-mert-a-dolgozokon-csattan/

 

Kocsis Máté: 260 ezer forint lehet a diplomás minimálbér

Kocsis Máté szerint a jelentős gazdasági növekedés esetén csökkenteni lehet a munkát terhelő adókat ami bérnövekedéshez vezet, 200 ezer forint lehet a minimálbér és 260 ezer a diplomás minimálbér, nyugdíjprémiumot fizetnek és hat havi fegyverpénzt fizetnek ki a rendészeti dolgozóknak.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210618/kocsis-mate-260-ezer-forint-lehet-a-diplomas-minimalber-488650?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Újabb fél évvel meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget

Pénteken lejárt volna a rendelet hatálya, ezért másodszor is rádobtak egy fél évet.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ujabb-fel-evvel-meghosszabbitotta-a-kormany-a-jarvanyugyi-keszultseget.html

 

Egy előítéletes társadalomban az iskola is előítéletes

Abban, hogy kit vesznek fel középiskolába vagy egyetemre, a kutatások szerint szerepet játszik, hogy fiú-e vagy lány, milyen a bőrszíne, tájszólásban beszél-e, diplomások-e a szülei, vagy hogy hol él. A felvételi rendszer igazságtalansága nem elsősorban a tesztek értékelésében, hanem a társadalmi egyenlőtlenségekben rejlik.

https://qubit.hu/2021/06/16/egy-eloiteletes-tarsadalomban-az-iskola-is-eloiteletes

 

Gyerekszámtól függő nyugdíj: sokan felháborodtak

Egy felmérés szerint a magyarok egyharmada értett egyet a több gyermek, magasabb nyugdíj elvvel.

http://www.ma.hu/belfold/364037/Gyerekszamtol_fuggo_nyugdij_sokan_felhaborodtak?place=srss

 

Mit hozott a nyári adócsomag?

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a 2021-es évet sem úsztuk meg évközi adótörvény változások nélkül – a 106-os Magyar Közlönyben kihirdetve idén is megérkezett a szokásos nyári adócsomag. Ezt azonban megspékelték még a 107-es Magyar Közlönyben megjelent néhány rendeleti szintű, adózást érintő változással is. Ezekből szemezgetünk összeállításunkban.

https://ado.hu/ado/mit-hozott-a-nyari-adocsomag/

 

Az Európai Unióban engedélyezett vakcinák védelmet nyújtanak a vírus domináns törzseivel szemben

Az AstraZeneca esetében már az első adag is hatásosnak bizonyult a delta vírus ellen.

https://nepszava.hu/3123491_az-europai-unioban-engedelyezett-vakcinak-vedelmet-nyujtanak-a-virus-dominans-torzseivel-szemben

 

Hőségriasztás lép életbe szombattól

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli. A következő napokban várható tartós hőség miatt szombattól hőségriasztást adott ki Müller Cecília országos tiszti főorvos.

https://hvg.hu/itthon/20210617_hosegriasztas_szombat_muller_cecilia

 

Dehidratáció tünetei: az izomgörcs az egyik jel

Nemcsak a sportban, hanem akár a munka terén is teljesítménycsökkenéshez vezet a dehidratáció. Mutatjuk, milyen jelekből veheti észre és azt is, mit tehet ellene!

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/dehidratacio-tunetei-az-izomgorcs-az-egyik-jel/skvmdn9

 

Orvosnak kellene felírni a mozgást magas vérnyomás és koleszterinszint esetén

A legfrissebb amerikai szakmai ajánlások erősen hangsúlyozzák a fizikai aktivitás és más életmódbeli elemek döntő szerepét az enyhén vagy közepes mértékben emelkedett vérnyomás- és koleszterinszint esetén. „Receptre" kellene elrendelni a mozgást – javasolja az American Heart Association, és ezzel dr. Ferenczy Péter, a KardioKözpont kardiológusa, diabetológus is egyetért.

https://www.origo.hu/tudomany/20210617-magas-vernyomas.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator