ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

05. 31.

A gyerekek egy napra átvették a vezetést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon – Videó!

A fordított napon mind a gyerekek, mind a felnőttek nagyon jól szórakoztak.

Forrás: Propeller

A börtönökben nincs nyitás: több mint egy éve nem találkozhattak szeretteikkel a fogvatartottak 

2020 márciusa óta gyakorlatilag teljes zár van a magyar börtönökben. A fogvatartottak alapjogai – mozgásszabadsága, szabad vallásgyakorlása, oktatáshoz és önképzéshez, szabadidőhöz való joga – a korábbiaknál is erőteljesebben korlátozott. A családdal való kapcsolattartás joga ugyancsak nehezebb lett az elmúlt egy évben: a rabokat a rokonok, barátok nem látogathatták meg, egymással csak az újonnan általánossá tett Skype-on és telefonon beszélhettek, már aki ki tudja fizetni egyáltalán a 36 ezer forintos letéti díjat és a 75 forintos telefonos percdíjat. A járványhelyzet állásáról is alig tudunk, ami a büntetés-végrehajtási intézményekbe vetett bizalmat is aláássa. 

https://merce.hu/2021/05/30/a-bortonokben-nincs-nyitas-tobb-mint-egy-eve-nem-talalkozhattak-szeretteikkel-a-fogvatartottak/

 

 

Megszólalt az ELTE Pszichológia vezetője: így csábítanak el bárkit a sarlatán lélekgyógyászok

"Az, hogy valaki pszichológushoz fordul, nem feltétlenül jelenti azt, hogy beteg, vagy valamilyen klinikai szintű pszichés zavara van. Előállhatnak olyan krízishelyzetek az egyének életében, amikor szükség lehet egy szakember tanácsára, segítségére" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Kökönyei Gyöngyi. Az ELTE Pszichológiai Intézetének megbízott igazgatójával beszélgettünk többek között a pszichológus szakma magyarországi helyzetéről; a fizetési anomáliákról; a munkaerőhiányról; az egyetemen történő oktatásról; de magáról a pszichoterápiról, és az ahhoz kapcsolódó előítéletekről is.

https://www.penzcentrum.hu/oktatas/20210526/megszolalt-az-elte-pszichologia-vezetoje-igy-csabitanak-el-barkit-a-sarlatan-lelekgyogyaszok-1114887

 

Minden második egészségügyi dolgozó pályaelhagyásra készül egy szakszervezeti felmérés szerint

Nemrég felmérést indított a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ), hogy megismerje az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, illetve jövőképét.

https://merce.hu/2021/05/30/minden-masodik-egeszsegugyi-dolgozo-palyaelhagyasra-keszul-egy-szakszervezeti-felmeres-szerint/

 

Kétszeresére nőtt a kormányzati vízfej

Jövőre a minisztériumok létszáma kis híján 12 ezer főre duzzad. 2010-ben az Orbán-kabinet tárcáinál még csak 5700-an dolgoztak.

https://nepszava.hu/3121393_ketszeresere-nott-a-kormanyzati-vizfej

 

Viszonylag derűvel éltem az életem, és a Covid megtört

Magyarországon kevés szó esett arról, hogyan működnek a Covid-osztályok, miben más az élet ezeken, mint a „tiszta” osztályokon – állítja dr. Németh Zsófia. A belgyógyász, nefrológus szakorvos, aki a MÁSvilág Klub online rendezvényén tartott előadást szombat este, több mint egy éve eredeti osztályát elhagyva a fővárosi Uzsoki kórház Covid-osztályán dolgozik, nyolc hónapja annak osztályvezető főorvosa.

https://telex.hu/koronavirus/2021/05/30/viszonylag-deruvel-eltem-az-eletem-es-a-covid-megtort

 

Mennyit segítenek az otthonteremtési kedvezmények a lakásvásárlóknak?

Részletes elemzésben vizsgálta meg az MNB, hogy a különböző lakásvásárlást támogató kedvezmények milyen hatással vannak a vidéki és a fővárosi ingatlanokra, a használt és az új ingatlanokra, valamint, hogy mit jelent mindez a különböző gyerekszámú családok esetén. Emellett bemutatták a Housing Affordability Indexet (HAI) is, ami a háztartások lakáshoz jutási lehetőségeit vizsgálja.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210530/mennyit-segitenek-az-otthonteremtesi-kedvezmenyek-a-lakasvasarloknak-485400?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Gyopáros Alpár: a falusi csok 2022 nyaráig biztosan fennmarad

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vidék fejlesztésére a kormány- mondta vasárnapi videoüzenetében Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210530/gyoparos-alpar-a-falusi-csok-2022-nyaraig-biztosan-fennmarad-485546?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Magyarországról is látható lesz a júniusi napfogyatkozás

Június 10-én különleges, gyűrűs napfogyatkozás figyelhető meg Magyarországról, amit naptávcsővel, napfogyatkozás-szemüveggel vagy hegesztőszemüveggel lehet majd követni. A gyűrűs napfogyatkozás azt jelenti, hogy a teljes árnyék sávjában sem tudja a holdkorong egészen eltakarni a Napot, hanem egy látványos fénygyűrű megmarad a fekete holdperem körül. Ennek oka, hogy a Hold éppen földtávolban jár, és kisebb méretűnek látszik, mint a napkorong – olvasható a Svábhegyi Csillagvizsgáló pénteki közleményében.

https://librarius.hu/2021/05/29/magyarorszagrol-is-lathato-lesz-a-juniusi-napfogyatkozas/