ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

(Hirdetés)

A BRDSZ tagkártyáihoz évek óta kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosító Euro Discount Clubot Jáger László alapította. Munkatársaival a közelmúltban továbbfejlesztette és szabadalmaztatta rendszerét, amely jövőre már nem csak az itthoni kártyatulajdonosok számára nyújt lehetőségeket, hanem határainkon kívül, globálisan is.

A cégvezető tervei szerint a kártyaelfogadó helyek száma több ezerre nő úgy, hogy azok az alapkedvezmények mellé már egyedi, akár 50 százalékos ajánlatokat is biztosítanak a kártyatulajdonosok számára. Praktikus, sokak által várt lehetőség lesz, hogy az okostelefont használók egy applikációval meg tudják majd jeleníteni kártyájukat, és folyamatosan nyomon követhetik megtakarításaikat is.

Jáger úr a nemzetközi rendszer működtetéséhez alapított egy amerikai székhelyű részvénytársaságot, amelynek tulajdonrészéből azoknak ajándékoz részvényeket, akik a szoftver fejlesztése érdekében - közösségi előfinanszírozás keretében - legalább bruttó 72 ezer forintért vásárolnak EDC logóhasználati keretet.(A szoftver segítségével lehívható - akár családi - diszkontkártyák már a karácsonyi ajándékozásokra is praktikusan felhasználhatóak.)

A cég üzleti terve - más start up cégekhez hasonlóan - több tízszeres cégnövekedéssel számol. Azok ajándékba kapott részvényei, akik pár tízezer forintos vásárlással tudják segíteni a folyamatot, Jáger Lászlóék várakozásai szerint ötszörös áron lesznek értékesíthetők. A több millió forinttal beszállni tudók esetében több mint tízszeres hozamra számítanak már
két éven belül.

A fentiekkel kapcsolatos további információk a bercode.com oldalon olvashatók, ahol Jáger László elérhetőségei is megtalálhatók.

Gazdaság - Sajtószemle

06. 21.

Elképesztő, ami kiderült Orbán Viktor fizetéséről: ebben még Olaf Scholz német kancellárt is lekörözi
Összegyűjtötték, mennyit keresnek az egyes európai kormányfők az országuk átlagbéreihez képest. Orbán Viktor fizetése 6,3 millió forint bruttóban, miközben a hazai bruttó átlagkereset tavaly 571 ezer forint voltA tavalyi átlagbér bruttó havi 571 ezer forint volt Magyarországon, Orbán Viktor fizetése ezzel szemben bruttó 6,3 millió forint, ami egy megszólaló szakértő szerint Európában is kiemelkedő, ha az egyes országok fizetéseit hasonlítjuk össze az átlagbérekkel - írja a Blikk.
Forrás: Pénzcentrum

Bővebben...

06. 20.

Fontos határidő előtt a gázzal fűtők, meg kell fontolni a gázóra-diktálást
Közelít július 31-e, amikor ismét "új év" kezdődik a gázfogyasztók számára. Ekkortól ját újra a nagyjából 1800 köbméter kedvezményes gáz. Sokan teszik fel a kérdés, hogy érdemes-ejúlius 31-én diktálni, hogy tiszta lappal kezdjük az új szezont és pontosan számoljunk el a régivel.A válaszokat az infostart.hu gyűjtötte egybe. Mint emlékezetes, Németh Szilárd rezsibiztos 2022 júliusában jelentette be a rezsicsökkentés korlátozását: ennek alapján a földgáznál 1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis havi 144 köbméterig meghagyta a kormány a kedvezményes tarifát, amely 102 forint köbméterenként. Aki viszont túllépi az éves fogyasztási limitet, az kiesik a rezsicsökkentett körből, és úgynevezett „lakossági piaci árat” kell fizetnie a gázért, amely 747 forint köbméterenként.

Forrás: 24.hu 

Bővebben...

06. 19.

Itt a nagy lakáskölcsön-táblázat: most olcsóbban juthatsz hitelhez, mint maga az állam

Az alacsonyabb jövedelműek 6,7%, a magasabb jövedelműek 6,2% környéki kamatokkal tudnak most lakáshitelt felvenni a magyar bankoknál. Ez 10 millió forintonként 76 ezer, illetve 73 ezer forintos 
törlesztőrészletet jelent egy 20 éves lakáshitel esetében. Év eleje óta néhány kisebb változástól  eltekintve gyakorlatilag beragadtak a lakáshitelkamatok a 6-7% közötti sávba, és a hozamkörnyezet
alapján nem érdemes mostanában alacsonyabb kamatokra várni.  Egyre nagyobb az esélye, hogy az év nagy részét ebben a 6-7%-os sávban töltik a lakáshitelek.
Forrás: Portfolio

Bővebben...

06. 18.

Országos ellenőrzést tart a rendőrség
Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket –
Forrás: 24.hu

Bővebben...

06. 17.

„Az a meglepő, hogy egyáltalán használ egy antibiotikum” – magyar tudósok üzentek hadat a szuperbaktériumoknak
A baktériumok brutális túlélőgépezetek, esélyeiket pedig csak javítja a túlzott vagy helytelen antibiotikum-használat. Jelenleg az egyik legfenyegetőbb probléma, hogy azokra a gyógyszeres terápiákra, amelyek eddig használtak, ellenállókká válnak a baktériumok. Ha nem rukkolunk elő sürgősen valami megoldással, könnyen a penicillin feltalálása előtti időkben találhatjuk magunkat, vagyis egy banális betegségbe is belehalhatunk. Pál Csaba biológus szerint azonban vannak reménykeltő kutatási eredmények.
Forrás: HVG

Bővebben...